Tafel van de Toekomst

Dialoog- en besluitspel om te komen tot een gezamenlijk verhaal

Zotte Tafel

De Tafel van de Toekomst kan ook online gespeeld worden. Dan heet het de Zotte Tafel. Zie daarvoor deze link.

De Tafel van de Toekomst is een levend bordspel dat snel en toch diepgaand verschillende perspectieven van een vraagstuk kan verbinden. Het is vooral een dialoog over ideeën en belangen die ogenschijnlijk ver uit elkaar liggen, maar op ludieke wijze bij elkaar worden gebracht. 

Daardoor is het heel geschikt voor partijen die met elkaar een netwerk (willen) vormen en vanuit een heel verschillende functie met elkaar willen samenwerken. Tot dusver is het vooral ingezet voor maatschappelijke vraagstukken omdat het heel goed de perspectieven van bewoners, professionals en beleidsmakers bij elkaar kan brengen. 

De Tafel van de Toekomst bestaat eigenlijk uit drie tafels die samen een dagprogramma vormen:

  1. de dialoogcirkel: check-in, centrale vraag en inventarisatie van ideeën;
  2. het U-spel: op ludieke wijze ideeën nomineren, selecteren en kiezen;
  3. aan tafel: klopt het gekozen idee nog met de centrale vraag en hoe gaan we ermee verder?

Elke tafel gaat uit van samenwerking waar ieder mens op een unieke wijze aan kan bijdragen, maar wel steeds in een andere configuratie met een eigen energie.

Het spel Tafel van de Toekomst is geïnspireerd door de ronde tafel van Koning Arthur. Net als de ridders aan deze tafel wordt van deelnemers gevraagd om te zoeken naar een nieuwe code voor hun onderlinge samenwerking. Net als bij Koning Arthur begint het spel met een gesprek in een cirkel. De cirkel staat symbool voor dialoog en dat was hard nodig in zijn tijd. In tegenstelling tot de ridders van de ronde tafel gaan de deelnemers van de Tafel van de Toekomst niet naar een slagveld maar naar een speelveld. En de U-vorm daarvan zorgt voor een heel andere ordening dan de cirkel. Tot slot nemen we plaats aan een echte fysieke tafel om het gezamenlijke verhaal te ontcijferen en te vertalen naar de praktijk waarin moet worden samen gewerkt.

Contact

Ludentes is een initiatief
van Martin Hammenga

Bel of mail me gerust met vragen of om een keer langs te komen:

martin@ludentes.nl

06 – 2831 2869

Meer over mij op: www.netwerku.nl


Ludentes is gevestigd
in de HUB Haren

De Hub Haren

Dilgtweg 5B

9751 ND Haren

Op het terrein van Beatrixoord

Meer info op:

dehub-haren.nl