Tafel van de Toekomst

Dialoog- en besluitspel om te komen tot een gezamenlijk verhaal

Zotte Tafel

De tafel van de Toekomst kan ook als een brainstorm worden ingezet. Dan heet het de Zotte Tafel. Zie daarvoor deze link. Deze Zotte Tafel kan ook online gespeeld worden.

De Tafel van de Toekomst is een levend bordspel dat snel en toch diepgaand verschillende perspectieven van een vraagstuk kan verbinden. Het is vooral een dialoog over ideeën en belangen die ogenschijnlijk ver uit elkaar liggen, maar op ludieke wijze bij elkaar worden gebracht. 

Daardoor is het heel geschikt voor partijen die met elkaar een netwerk (willen) vormen en vanuit een heel verschillende functie met elkaar willen samenwerken. Of organisaties en teams die nog onbewuste en onuitgesproken wijsheid uit de groep willen vertalen naar een visie of zelfs een besluit. 

De Tafel van de Toekomst bestaat eigenlijk uit meerdere tafels die samen een dagprogramma vormen:

0. babylon: check-in met coöperatieve spellen;

  1. de dialoog: de centrale vraag en inventarisatie van ideeën;
  2. het spel: op ludieke wijze ideeën nomineren en selecteren;
  3. een vervolg: nadere betekenis geven als er actie nodig is.

Het spel Tafel van de Toekomst is geïnspireerd door de ronde tafel van Koning Arthur. Net als de ridders aan deze tafel wordt van deelnemers gevraagd om te zoeken naar een nieuwe code voor hun onderlinge samenwerking. Net als bij Koning Arthur begint het spel met een gesprek in een cirkel. De cirkel staat symbool voor dialoog en dat was hard nodig in zijn tijd. In tegenstelling tot de ridders van de ronde tafel gaan de deelnemers van de Tafel van de Toekomst niet naar een slagveld maar naar een speelveld. En de U-vorm daarvan zorgt voor een heel andere ordening dan de cirkel. Tot slot nemen we plaats aan een echte fysieke tafel om het gezamenlijke verhaal te ontcijferen en te vertalen naar de praktijk waarin moet worden samen gewerkt.


Contact

Ludentes is een initiatief
van Martin Hammenga

Bel of mail me gerust met vragen of om een keer langs te komen:

martin@ludentes.nl

06 – 2831 2869

Meer over mij op: www.netwerku.nl


Ludentes is gevestigd
in de HUB Haren

De Hub Haren

Dilgtweg 5B

9751 ND Haren

Op het terrein van Beatrixoord

Meer info op:

dehub-haren.nl