Spelvormen

Hieronder een overzicht van de basisvormen die ik vaak gebruik in mijn procesbegeleiding. Deze basisvormen zijn vooral van belang en toepasbaar als onderliggende belangen nog niet voldoende zijn verbonden. Die verbinding leggen we door de wijsheid van een groep te vertalen naar een collage, een visie of een besluit. Daardoor zijn ze erg geschikt voor het verbinden van een team of netwerk op een specifiek vraagstuk en/of het maken van gezamenlijke keuzes daarin.


Met de Tafel van de Toekomst wordt bijvoorbeeld een collage gemaakt dat kan dienen als ’startfoto’ van een gezamenlijke visie. Maar het is ook heel geschikt om op een spelende manier met elkaar een discussie aan te gaan en besluiten te nemen. Met de Box van Babylon en Proef & Play worden één of meer coöperatieve spellen ingezet om voorafgaand aan een inhoudelijke bijeenkomst al een verbindende sfeer te creëren.Een dialoogvorm voor meer ludieke besluit- en visievorming, zowel fysiek als online.


Op smaakvolle en ludieke wijze kennismaken

met elkaars ideeën.Daarnaast zijn het proeflokaal en/of de aanwezige spellen te huur voor iedereen die zelf aan de slag wil met ludieke dialoogvormen.

Contact

Ludentes is een initiatief
van Martin Hammenga

Bel of mail me gerust met vragen of om een keer langs te komen:

martin@ludentes.nl

06 – 2831 2869

Meer over mij op: www.netwerku.nl


Ludentes is gevestigd
in de HUB Haren

De Hub Haren

Dilgtweg 5B

9751 ND Haren

Op het terrein van Beatrixoord

Meer info op:

dehub-haren.nl