de Box van Babylon

Een doos vol spellen die verbinding bieden


Laat je inspireren!

In het spellenoverzicht van de Box van Babylon kun je alle spellen vinden waarmee je een Box kunt vullen. Weet je niet welke spellen je moet kiezen? Laat je dan inspireren door:

Klik op de blauwe linkjes in de tekst voor meer informatie over de selecties en de spelmiddagen/avonden.

Daar kun je je ook al aanmelden.

Wie kent niet het verhaal over de toren van Babylon? Deze toren moest tot in de hemel reiken: de plek waar God zou wonen, de bron van menselijke naastenliefde en verbroedering. Om dit te realiseren, moesten mensen uit alle windstreken met elkaar gaan samenwerken. Spraakverwarring deed dit project echter stranden waardoor het een symbool werd voor de menselijke hoogmoed. (lees verder onder het plaatje)

In de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw werkte de kunstenaar Constant bijna 20 jaar aan New Babylon: een kunstproject over een samenleving waar de homo faber (de makende mens) is vervangen door de homo ludens (de spelende mens). In de dagelijkse praktijk van ons werk lijkt dit vaak nog een utopie. Toch blijft de toren van Babylon een inspirerend verhaal om met elkaar te onderzoeken hoe (sterk) we al wel met elkaar verbonden zijn.

Daarvoor biedt Ludentes de Box van Babylon: een doos vol spellen die verbinding bieden. U kunt deze box huren voor bijvoorbeeld een teamdag of de start van een verandertraject.

Van te voren bespreken we het doel van de bijeenkomst en welke selectie spellen hier het beste bij passen. Of kijk zelf alvast eens in het spellenoverzicht.

Contact

Ludentes is een initiatief
van Martin Hammenga

Bel of mail me gerust met vragen of om een keer langs te komen:

martin@ludentes.nl

06 – 2831 2869

Meer over mij op: www.netwerku.nl


Ludentes is gevestigd
in de HUB Haren

De Hub Haren

Dilgtweg 5B

9751 ND Haren

Op het terrein van Beatrixoord

Meer info op:

dehub-haren.nl